Ανακοίνωση ημερομηνίας – ‘6th Kalamata Dance Cup’ 2024

Dance Challenge Kalamata

To 6ο Kalamata Dance Cup (Φεστιβάλ & Διεθνής Διαγωνισμός Χορού) ξεκίνησε τις προετοιμασίες του για το Νοέμβριο του 2024 στη Καλαμάτα. Ο Διεθνής Πολιτιστικός θεσμός της πολύπλευρης διοργάνωσης χορού παγκόσμιας προβολής, μετά την περσινή του επιτυχία, επιστρέφει δυναμικά και ανοίγει πάλι τις ‘πόρτες’ του το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Νοεμβρίου 2024 στο Δημοτικό χώρο εκδηλώσεων ‘ΤΕΝΤΑ’ Καλαμάτας. Το Διεθνές Κύπελλο χορού αποτελεί πλέον θεσμό στην Καλαμάτα!

Το Kalamata Dance Cup Διεθνές Φεστιβάλ χορού & Διαγωνισμοί χορού στοχεύει στην καλλιτεχνική δημιουργία και την ανάδειξη του έργου νέων καλλιτεχνών – χορευτών, στο πλαίσιο της διάδοσης του χοροαθλητισμού στην Ελλάδα. Στον αγώνα χοροαθλητισμού KDC μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι χορευτές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές ανεξαρτήτου ηλικίας, χορευτικού επιπέδου κλπ. Οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι Έλληνες και ξένοι, μέλη ακαδημιών, ομοσπονδιών, οργανισμών, σχολών χορού, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, συλλόγων χορού, γυμναστηρίων κλπ αλλά και ανεξάρτητες συμμετοχές που δεν αντιπροσωπεύουν κάποιον φορέα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 6ου Kalamata Dance Cup, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Dance Challenge’, σε συνεργασία με την POLISART Κοιν.Σ.Επ , θα εργαστούν και φέτος σκληρά με όρεξη, αφιλοκερδώς  για την επίτευξη των στόχων του ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΧΟΡΟΥ. Η αποστολή μας είναι τριπλή. Πρώτον, θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους χορευτές και αθλητές όλων των ηλικιών, να αναδείξουν τη δουλειά τους και το ταλέντο τους. Δεύτερον, στοχεύουμε να υποστηρίξουμε Σχολές χορού, οργανισμούς, γυμναστήρια, σχολεία, συλλόγους, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς και μαθητές προωθώντας το έργο και τα επιτεύγματά τους. Τέλος, στοχεύουμε να ενθαρρύνουμε το έργο των δασκάλων και να τιμήσουμε τις προσπάθειες που κάνουν για να διδάξουν την τέχνη του χορού στα παιδιά, καθώς αναγνωρίζουμε με υπερηφάνεια τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση που απαιτείται από όλους: δασκάλους, χορογράφους και γονείς.

Με απώτερο στόχο την εξέλιξη του χοροαθλητισμού στην Ελλάδα, το Kalamata Dance Cup αναμένεται να προσελκύει για άλλη μια χρονιά πλήθος χορευτών και επισκεπτών από Πελοπόννησο, υπόλοιπη Ελλάδα και πολλές χώρες του εξωτερικού στην πανέμορφη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ενισχύοντας τον χαρακτηρισμό της Καλαμάτας ως πολιτιστική ‘Πόλη του Χορού’, ενώ οι χορευτές αθλητές θα έχουν την ευκαιρία γνωριμίας με το Μεσσηνιακό τόπο. στην τόνωση της οικονομίας του προσδίδοντας γενική ανάπτυξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

To τριήμερο Φεστιβάλ χορού προβάλλεται ήδη σε πολλά διεθνή φόρουμ και κανάλια επικοινωνίας. Για το 2024 έχει στόχο να προβληθεί και σε περισσότερα αθηναϊκά & διεθνή ΜΜΕ. Με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στοχεύει στη βιωσιμότητα του θεσμού και την διατήρηση συνεργειών και συνεργασιών από διάφορα μέρη του κόσμου τη σπουδαία αυτή διοργάνωση πολιτισμού στο πλαίσιο ενίσχυσης του ‘Θεματικού Τουρισμού’.

Περισσότερες πληροφορίες: Φεστιβάλ Χορού & Διεθνής Διαγωνισμός Χορού

Fb page: KALAMATA DANCE CUP

Instagram page: KALAMATA DANCE CUP

Youtube: https://bit.ly/2yDSBkQ

 

Δείτε εδώ το προηγούμενο Kalamata Dance Cup:

 

www.kalamatadancecup.com,

 

 

‘DANCE CHALLENGE’ CULTURE ASSOCIATION & POLISART SOCIAL COMPANY

www.dancechallenge.gr

 

 

TOP