Dance Challenge

Πολιτιστικός Σύλλογος Διοργάνωσης Εκδηλώσεων

Σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση PolisArt

Λίγα λόγια για μας

Ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Καλαμάτας ‘Dance Challenge’ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ιδρύθηκε το 2018 με έδρα την Καλαμάτα Μεσσηνίας και δραστηριοποιείται στη διοργάνωση διεθνών και τοπικών πολιτιστικών – αθλητικών εκδηλώσεων. Ο Σύλλογος είναι από τους λίγους εγγεγραμένους του Νομού Μεσσηνίας στο Μητρώο των πολιτιστικών φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού, όπως και στο Μητρώο των ενεργών πολιτιστικών Συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας.  Πολλές από τις εκδηλώσεις μας τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), ενώ υποστηρίζονται πάντα από τον Δήμο Καλαμάτας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον για την πολιτιστική ζωή του τόπου μας, δημιουργούμε υψηλών προδιαγραφών πολιτιστικές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις μέσα από ένα πλέγμα συνεργιών και συνεργασιών διαφόρων πολιτιστικών φορέων από Ελλάδα και εξωτερικό. Με την υποστήριξη της Κοινωνικής Επιχείρησης ‘PolisArt’ Συλλογικής και κοινωνικής ωφέλειας, προσφέρουμε επίσης σε ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς καλλιτεχνικές παραγωγές και μοναδικά θεματικά projects για κάθε είδους εκδήλωση ανάλογα με το ύφος. Η επιτυχία των εκδηλώσεων μας βασίζεται στο ομαδικό πνεύμα και στη συνεργασία με όλους τους φορείς και κυρίως με αυτούς που ασχολούνται με την Τέχνη και τον Πολιτισμό.  Η προσδοκία μας εστιάζεται στη δημιουργία θεσμών για την Πελοπόννησο και την Μεσσηνία μέσα  από δράσεις Εξωστρέφειας,  Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας. Ο Σύλλογος ‘Dance Challenge’ και η Κοινωφελής Επιχείρηση ‘PolisArt’ εδρεύουν στη Καλαμάτα Μεσσηνίας και δραστηριοποιούνται κυρίως στην Πελοπόννησο.

Οι Δραστηριότητες μας

Γίνε Μέλος – Εθελοντής - Συνεργάτης και ζήσε την εμπειρία των εκδηλώσεων μας

Οργανώνουμε και υλοποιούμε -από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την πραγμάτωση- διεθνείς και τοπικές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας: Φεστιβάλ, σύνθετες καλλιτεχνικές παραγωγές, ψυχαγωγικές παραστάσεις, Αθλητικά Δρώμενα, Θεατρικές παραστάσεις, Θεματικές Εκδρομές και Σαββατοκύριακα, σεμινάρια μουσικής & χορού, ψυχαγωγικά Family Shows, συνέδρια, ημερίδες, εκθέσεις, εγκαίνια, πάρτυ, Τελετές έναρξης & Λήξης, με διάφορες παράλληλες δράσεις. Κάποιες μεγάλες δράσεις μας έχουν γίνει ετήσιοι θεσμοί στην περιοχή της Μεσσηνίας. Αρκετές φορές επίσης αναλαμβάνουμε την χορευτική επιμέλεια σε αρκετές εκδηλώσεις ή δράσεις που υλοποιούνται από ιδιωτικούς ή κρατικούς φορείς.

Οι εκδηλώσεις μας προσφέρουν ένα σύγχρονο μοντέλο πολιτιστικής διοίκησης, σχεδιασμού και παραγωγής των διοργανώσεων, με διασύνδεση πολλών τομέων όπως τέχνης, πολιτισμού, αθλητισμού, σύγχρονης τεχνολογίας, αγροδιατροφής κ.α

Από την ημέρα ίδρυσης μας (2018) έως σήμερα έχουμε υλοποιήσει πάνω από 15 αξιόλογες πολιτιστικές πρωτοβουλίες (μουσικοχορευτικές, αθλητικές, φιλανθρωπικές, εθελοντικές κ.ά.) σε Πελοπόννησο και Αττική με ιδιαίτερη επιτυχία και νιώθουμε περήφανοι που συνεισφέρουμε στην προαγωγή, προώθηση και αναβάθμιση του Χορού, ως μορφή τέχνης, πολιτισμού και έκφρασης. Στόχος μας είναι η ανάδειξη της σημασίας, του ρόλου και των δυνατοτήτων των παραστατικών τεχνών στο γίγνεσθαι του ελληνικού πολιτισμού καθώς και η μελέτη των μουσικοχορευτικών πρακτικών στον ελλαδικό χώρο. Οι πολυδιάστατες δράσεις μας, ενέχουν το στοιχείο της ποικιλίας και πολυμορφίας με ερευνητική σύνθεση κοινωνικών, ιστορικών ή εκπαιδευτικών στοιχείων σε συνδυασμό με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Οι πολιτιστικές μας εκδηλώσεις δεν αφορούν στην απλή  σκηνική αναπαράσταση χορευτικών δρώμενων και επιτελέσεων, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για μια ‘συναρμογή τεχνών’ υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας με το πάντρεμα πολλαπλών στοιχείων: χοροθεάματα και περφόρμανς, μουσικά όργανα και τραγούδι, αφήγηση (κείμενα), οπτικοακουστικά μέσα (βίντεο προβολές, εικόνες),  ή και Τρισδιάστατη Χαρτογραφική Προβολή (3D Projection Mapping) σε αγάλματα  Ηρώων ή Κτήρια με συμβολική και σουρεαλιστική απεικόνιση.  Με τον τρόπο αυτό, οι εκδηλώσεις του Συλλόγου μας διαφοροποιούνται από τις συνηθισμένες, παράγοντας “Νέο Πολιτιστικό Προϊόν’ που αποτελεί πρόκληση και καινοτομία στις σύγχρονες πόλεις.

Οι δράσεις μας αφορούν στην υποστήριξη της Εξωστρέφειας, της Καινοτομίας και της Νέας Επιχειρηματικότητας, καθώς αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης και της ανταγωνιστικότητας της χώρας. 

Προωθούμε τις συνέργειες και συνεργασίες με ερευνητές, επιστήμονες και  αξιόλογους καλλιτέχνες και καταξιωμένους performers σε όλα τα είδη τέχνης και στοχεύουμε σε πολύπλευρα και πολυποίκιλα θεάματα τέχνης με επίκεντρο και παγκόσμιο κοινό παρονομαστή το σώμα και το χορό. Με τη βοήθεια του Δ.Σ. του Συλλόγου αλλά και των συνεργατών μας από Ελλάδα και εξωτερικό, την υποστήριξη των τοπικών φορέων, όσο και με την εθελοντική συμμετοχή των μελών μας σε κάθε πρόκληση – πρόσκληση, δημιουργούμε ‘πολιτιστικούς θεσμούς’ που προσφέρουν ανάπτυξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προσθέτοντας υπεραξία στο  πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν συμβάλλοντας στην οικονομική αναζωογόνηση και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στόχος μας

Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε νέα πρωτοποριακά δεδομένα στο χορό,  στη μουσική και γενικά στο χώρο του θεάματος και του πολιτισμού για την περιοχή της Πελοποννήσου. Προοπτική μας είναι  η υποστήριξη, έμμεσα, του νομαρχιακού και περιφερειακού πολιτιστικού προϊόντος και η προσφορά -κατά το δυνατόν- «νέου πολιτιστικού προϊόντος» (προσαρμοσμένου στον τουρισμό και τις λοιπές βασικές πολιτιστικές ανάγκες, με κατηγοριοποίηση ανάλογα με το
χώρο / περιοχή (παραθαλάσσιες, κεντρικές και ορεινές περιοχές, ανάδειξη ιστορικών τόπων, σύνδεση αρχαιολογικών χώρων – ανάδειξη των ιστορικών πολιτιστικών διαδρομών), την επιχειρηματικότητα (τουριστικές επιχειρήσεις) και το λοιπό «τοπικό πολιτιστικό κοίτασμα» (ήθη – έθιμα, ιστορικά γεγονότα και μύθους, κτλ).
Φιλοδοξία μας είναι η προβολή του τόπου μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, η πολιτιστική ανάταση και εξωστρέφεια, η μεταφορά κοινωνικών & ιστορικών μηνυμάτων, η ανάδειξη του έργου & ταλέντου  νέων καλλιτεχνών, η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για συμμετοχή τους στον πολιτισμό. η ενίσχυση του ενδιαφέροντος του κοινού και η διεύρυνση της συμμετοχής τους, η προώθηση της δικτύωσης, των συνεργειών και συνεργασιών, η ενίσχυση της κινητικότητας των Ελλήνων & ξένων καλλιτεχνών, η προαγωγή της συμπεριληπτικότητας, της προσβασιμότητας και της συμμετοχικότητας στον πολιτισμό των ευπαθών κοινωνικών ομάδων καθώς και η καταπολέμηση των στερεοτύπων και των διακρίσεων με αποδοχή της διαφορετικότητας, η  ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής και τέλος η συνεργασία με όλες τις μορφές οικονομικής δραστηριότητας (τουρισμός, παραγωγή, αθλητισμός, αγροδιατροφή κ.α.) προωθώντας και προβάλλοντας στο μέγιστο το πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν του Πελοποννησιακού τόπου εγχώρια και διεθνώς.

Δημιουργούμε ένα ευχάριστο περιβάλλον για μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας υπέροχα φαντασμαγορικά θεάματα και καλλιτεχνικές παραγωγές, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας.

Οι Υπηρεσίες μας απευθύνονται σε:

  • Κρατικούς Φορείς (Δήμους, Περιφέρειες, Νομικά Πρόσωπα, Υπουργεία, Οργανισμούς κλπ)
  • Όλους τους Φορείς Τέχνης - Πολιτισμού και ανθρωποκεντρικών δράσεων για συνεργασίες στην περιοχή της Πελοποννήσου (Ιδρύματα, Σχολές – Σύλλογοι – Ακαδημίες – Ομοσπονδίες, ανεξάρτητους χορευτές, χορογράφους, performers, μουσικούς και θεατρικούς τραγουδιστές, ηθοποιούς, ακροβάτες, και καλλιτέχνες σε όλα τα είδη τέχνης απ’ όλο τον κόσμο)
  • Φορείς τουρισμού, Επιχειρήσεων κλπ
  •  Ιδιώτες

Γίνε Μέλος – Εθελοντής - Συνεργάτης και ζήσε την εμπειρία των εκδηλώσεων μας

TOP