Μεγάλη επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση – Φεστιβάλ στο λιμάνι Καλαμάτας

Dance Challenge Kalamata

1ο Φεστιβάλ Ανάδειξης Δημιουργίας και προβολής Ταλέντου – SHOWCASE FESTIVAL

14 JULY 2019 – ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

  • Πάνω από 1000 θεατές προσέλκυσε το φαντασμαγορικό θέαμα του SHOWCASE Festival μουσικής και χορού στο λιμάνι Καλαμάτας με 200 συμμετέχοντες απ’ όλα τα μέρη!

Διοργάνωση: PolisArt

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Πελοποννήσου (Π.Ε. Μεσσηνίας)

Υποστήριξη: Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Φορέας υλοποίησης: Dance Challenge’: Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων

Γενική Επιμέλεια Διοργάνωσης: Νίνα Δράκου

Εξαιρετική διοργάνωση και φαντασμαγορικό το θέαμα του SHOWCASE Festival  μουσικής και χορού. Με απίστευτο επαγγελματισμό και ταλέντο οι μουσικές και χορευτικές ομάδες συμμετέχοντες από όλα τα μέρη της Ελλάδος, ερμήνευσαν με τον καλύτερο τρόπο επάνω στη σκηνή την τέχνη του χορού και της μουσικής και ξεδίπλωσαν την δημιουργία τους και το ταλέντο τους στο ευρύ κοινό !!! Η πόλη της Καλαμάτας φιλοξένησε γύρω στους 130 συμμετέχοντες και συνοδούς από όλη την Πελοπόννησο, Αττική και Στερεά Ελλάδα, ενώ από την Μεσσηνία οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν επίσης τους 100! Το φεστιβάλ παρακολούθησαν με ευχαρίστηση εκατοντάδες καλεσμένοι μέχρι το τέλος.

Η προκυμαία του λιμανιού Καλαμάτας κατακλύστηκε από κόσμο και γέμισε με χαμόγελα, χρώματα, ήχους, μουσικά όργανα κ φωνές, ένταση, πάθος, μουσικοχορευτικές δημιουργίες σε ποικίλα είδη με ευφάνταστα κοστούμια!

Οι  μουσικές και χορευτικές εναλλαγές, ο περίτεχνος φωτισμός στον εξαιρετικά διαμορφωμένο χώρο του λιμανιού Καλαμάτας κέρδισαν τις εντυπώσεις με το πιο δυνατό χειροκρότημα! Όλες οι μουσικές και χορευτικές ομάδες βραβεύτηκαν για την δημιουργία τους καθότι παρουσιάστηκαν επί σκηνής πολλά διαφορετικά είδη και στυλ. Η πολυμορφία αυτή εξήρε την δημιουργικότητα των καλλιτεχνών που εισέπραξαν πολλά χειροκροτήματα!

Το SHOWCASE Festival (Music & Art Dance Performances) Ανάδειξης Δημιουργίας & Προβολής Ταλέντου ξεκίνησε στην Καλαμάτα, τη ναυαρχίδα της Πελοποννήσου και μπορεί τις επόμενες χρονιές να ταξιδέψει και σε άλλες Πελοποννησιακές πόλεις.

Είναι προφανές ότι η  εν λόγω διοργάνωση ως ιδιωτική πρωτοβουλία, ενίσχυσε το  πολιτιστικό  προϊόν της πόλης της Καλαμάτας, αυξάνοντας την τουριστική κίνηση. Η  προσέλκυση κόσμου από την Πελοπόννησο και την υπόλοιπη Ελλάδα ζωντάνεψε την παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας και συνέβαλλε στην ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας. Είναι γεγονός πως τέτοιες οργανωμένες εκδηλώσεις – φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού, αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη της Πελοποννήσου ως μαγευτικού προορισμού για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στο μέλλον.

 

TOP