Συνεργασία με Υπουργείο Τουρισμού & ΕΟΤ

Dance Challenge Kalamata

Υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ)  http://www.visitgreece.gr/ και του Υπουργείου Τουρισμού πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού Χορού στην Καλαμάτα στις 29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός χορού ως θεσμός, κάθε χρόνο, μετατρέπει την Καλαμάτα σε πόλο έλξης της χορευτικής κοινότητας όχι μόνο όλης της Πελοποννήσου, αλλά ολόκληρης της  Ελλάδας και του εξωτερικού.

Με πάνω από 1.000 χορευτές καθώς και συνοδούς και συνεργάτες από διάφορες χώρες, Κύπρο, Ιταλία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία.  Από την Ελλάδα οι χορευτικές κοινότητες – Σχολές & Σύλλογοι χορού, προέρχονται από τους Νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Νησιά Ιονίου, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης. 

Με έντονα στοιχεία καινοτομίας και εξωστρέφειας η εν λόγω διοργάνωση προσθέτει  υπεραξία στο  πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν της πόλης μας και του Νομού μας και ευνοεί τον ‘Θεματικό Τουρισμό’, καθώς προβάλει την Καλαμάτα, και τα προϊόντα της, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Τονώνει επίσης την οικονομική ζωή της περιοχής μας λόγω παραμονής σ’ αυτήν μεγάλου αριθμού επισκεπτών, σε περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής.

Οργάνωση και καλλιτεχνική διεύθυνση: Νίνα Δράκου, Dance Challenge

 

TOP