Με αναμενόμενη επιτυχία το 1st Kalamata Dance Cup

Dance Challenge Kalamata

Με εξαιρετική αναμενόμενη επιτυχία ολοκληρώθηκε το KALAMATA DANCE CUP 2018, ο 1ος Διεθνής Διαγωνισμός χορού στην πόλη της Καλαμάτας με την συμμετοχή των περίπου 600- 700 χορευτών από 36 σχολές – συλλόγους χορού και αναρίθμητων συνοδών –θεατών απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι και με τις καλύτερες εντυπώσεις σε ό,τι αφορά την Διοργάνωση αλλά και την φιλοξενία στην υπέροχη πόλη της Καλαμάτας. Η πόλη προσέλκυσε εκατοντάδες επισκέπτες με οργανωμένα λεωφορεία από Σπάρτη, Τρίπολη, Αμαλιάδα-Κρέστενα, Ζάκυνθο, Μεσολλόγγι,  Πάτρα, Κόρινθο, Αθήνα, Μαρκόπουλο, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη κ.α. Αναρίθμητα ήταν και τα ιδιωτικά αυτοκίνητα με χορευτές και συνοδούς που κατέφθασαν στην πόλη μας με σκοπό να διαγωνιστούν οι αθλητές με ευγενή άμιλλα σε διάφορα είδη χορού στο αθλητικό αυτό δρώμενο. Σημαντική ήταν και η διεθνής παρουσία ανθρώπων της αθλητικής χορευτικής κοινότητας από χώρες όπως Ιταλία, Βουλγαρία, Ουκρανία. Απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια στις πρώτες θέσεις και έπαινος με βράβευση όλων των συμμετεχόντων χορευτών καθώς και αναμνηστικά δώρα στις συνεργαζόμενες σχολές  για την συμμετοχή τους. Με εξαιρετική επιτυχία και προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης Gala με την ανάδειξη της εξελικτικής χορευτικής πορείας του τόπου μας και της ιστορίας του χορού από την αρχαιότητα στην παράδοση έως τη σημερινή σύγχρονη μορφή τέχνης του, με αναπαράσταση αρχαίου ελληνικού χορού και μετάβαση στην παράδοση με ενδεικτικούς τοπικούς παραδοσιακούς χορούς και κατόπιν χορευτική παρέλαση των σύγχρονων λαμπερών ζευγαριών. Ακολούθησε τελετή παρουσίασης των 20 Κριτών χορού του Αγώνα Διεθνών και Τοπικών καλεσμένων όπου τους αποδόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και δώρα από τη Διοργάνωση και από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με τοπικά προϊόντα από την πόλη μας. Η βραδιά κορυφώθηκε με το διαγωνιστικό μέρος των χορών Latin – Ballroom με τις υπέροχες ομάδες και τα εκθαμβωτικά λαμπερά ζευγάρια από Ελλάδα και εξωτερικό, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι ο χορός είναι το ανώτερο είδος αθλητισμού. Η βραδιά έκλεισε με τις απονομές των επιτυχόντων με διπλώματα, μετάλλια και το Κύπελλο Καλαμάτας στους πρώτους κάθε κατηγορίας. Στην όμορφη διοργάνωση παραβρέθηκαν, την καλωσόρισαν, απόλαυσαν την χορευτική βραδιά και απένειμαν μετάλλια και κύπελλα η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Μπούζα Αντωνία, και εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας κα Μπελογιάννη και κος Βεργόπουλος.

https://www.youtube.com/watch?v=2om0NRWv9nQ

Επιτυχία της Διοργάνωσης – Διάχυση στην Πόλη

Το εξαιρετικό στήσιμο και η λειτουργικότητα του Δημοτικού Γηπέδου ‘Τέντα’, η κατάλληλη ειδική προετοιμασία της Διοργανώτριας κας Νίνας Δράκου σε συνδυασμό με την καθοριστική συμβολή των 20 περίπου εθελοντών – μελών του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Διοργάνωσης ‘Dance Challenge’ Καλαμάτας, καθώς και των συνεργατών της Οργανωτικής Επιτροπής του KALAMATA DANCE CUP 2018 (του Supervisor-Chairman, της συντονίστριας της παρουσίασης της διαγωνιστικής τελετής, του Υπευθύνου Μουσικής dj από την Βουλγαρία, του υπεύθυνου έκδοσης αποτελεσμάτων της εταιρίας FlyMark από Ουκρανία, και της συνεργασίας των συμμετεχόντων δασκάλων-προπονητών)  βοήθησαν στην άψογη διεξαγωγή και ροή του προγράμματος χωρίς καθυστερήσεις, στη σωστή οργάνωση των αθλητών -χορευτών με διευκόλυνση στα νούμερα τους και τις κατηγορίες τους και στην πολύπλευρη επιτυχία της εκδήλωσης, με μια όμορφη τελετή έναρξης που προσέλκυσε πολλούς Καλαματιανούς.

Το KALAMATA DANCE CUP 2018 & Training Camp σε περίοδο μη τουριστική, έδωσε την αφορμή στους 600- 700 χορευτές και επισκέπτες να γνωρίσουν την μεσσηνιακή πόλη της Καλαμάτας, να δουν τα αξιοθέατά της, τη θάλασσα της και να γευτούν τα τοπικά προϊόντα της. Το Δημοτικό Γήπεδο ‘Τέντα’ που διεξήχθη ο Διαγωνισμός Χορού, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις για την λειτουργικότητα του. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια χορού (Training Camp) της επόμενης μέρας του Αγώνα, που έλαβαν μέρος στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στην Πινακοθήκη και τις βιβλιοθήκες που στεγάζονται στο χώρο. Το κέντρο της πόλης ζωντάνεψε από τους αναρίθμητους χορευτές που περιηγήθηκαν στην Καλαμάτα και στα μαγαζιά. . Αναμφισβήτητα το χορευτικό αυτό διήμερο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες με την υπόσχεση να επισκέπτονται με χαρά ετησίως την όμορφη πόλη της Καλαμάτας στα πλαίσια του Διεθνούς Διαγωνισμού Χορού Kalamata Dance Cup.

Δημιουργός και Διοργανωτής του KALAMATA DANCE CUP είναι ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος ‘DANCE CHALLENGE’ με συνδιοργανωτές το ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και την ΠΕΡΙΦEΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝHΣΟΥ.
Υπεύθυνη διοργάνωσης – συντονίστρια είναι η κα Νίνα Δράκου (πρόεδρος του Σωματείου Χορευτικών Διοργανώσεων ‘Dance Challenge’ – ενεργή αθλήτρια χορού στη κατηγορία 3dance International Latin, πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κατηγορία Pro-Am Open Latin Adult ).

TOP