Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Καλαμάτας ‘Dance Challenge’ ιδρύθηκε το 2018 με έδρα την  Καλαμάτα Μεσσηνίας.  Είναι μέλος  του: Παγκόσμιο Συμβούλιο Χορού  C.I.D. – UNESCO (Conseil International de la Danse),  Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλλιτεχνικού Χορού W.A.D.F (World Artistic Dance Federation) και μπορεί να συνεργάζεται με πολλές ομοσπονδίες Χορού : Παγκόσμιος Οργανισμός Χορού Ελλάδος  I.D.O. HELLAS (International Dance Organization), Εθνικό Συμβούλιο Χορού Ελλάδος (Ε.Σ.Χ.Ε.), Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητικού Χορού (Ε.Ο.Α.Χ.), World Dance Council (WDC), IDTA (International Dance Teachers Association) κ.α.

Σκοπός μας είναι η ανάπτυξη πολιτιστικών – χορευτικών δρώμενων για τη συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη του αθλητικού και του κοινωνικού χορού σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων για κάθε είδος χορού και για όλες τις ηλικίες με τη  συμμετοχή χορευτών επαγγελματιών και ερασιτεχνών ανεξάρτητων ή των  Σχολών Χορού και Συλλόγων της Καλαμάτας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας και του εξωτερικού, για να προσφέρει νέα πρωτοποριακά δεδομένα στο Χορό για την πόλη μας:  Αθλητικούς Αγώνες, τοπικής, περιφερειακής, πανελλήνιας, αλλά και διεθνούς κλίμακας, δημιουργία εκδηλώσεων, συνεστιάσεων, χοροεσπερίδων, εκδρομών, ομιλιών, προβολές video, ενημέρωση από προπονητές, ιατρούς, εκπαιδευτές, και άλλους ειδικούς Έλληνες ή ξένους, εκπαίδευση μέσω η/υ και πολυμέσων κ.ά. Συγκρκιμένα, σύμφωνα με το Άρθρο 2 του καταστατικού του Συλλόγου:

Άρθρο 2ο

Σκοποί του Σωματείου είναι: 1) Η ανάπτυξη του πνεύματος της ευγενούς άμιλλας και αλληλεγγύης μεταξύ των Ελλήνων, καθώς και η προαγωγή της άμιλλας, κοινωνικότητας και συναδέλφωσης, 2) Η ανύψωση του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των Ελλήνων, καθώς και η ψυχαγωγία αυτών, 3) Ο σεβασμός στην πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά της Ελλάδας και κυρίως η προαγωγή, προώθηση, υποστήριξη και αναβάθμιση του χορού, 4) Η ανάπτυξη πολιτιστικής δραστηριότητας με διοργάνωση εκδηλώσεων, διαλέξεων, εορτών, φεστιβάλ, χοροεσπερίδων, αλλά και με τη συμμετοχή σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, 5) Η ανάπτυξη δράσεων για την διδασκαλία και διάδοση χορών παραδοσιακών, ευρωπαϊκών, λάτιν και αθλητικού χορού και εν γένει την αναβάθμιση του χορού σε όλες τις μορφές και πτυχές του, 6) H διοργάνωση μαθημάτων, σεμιναρίων, ημερίδων, διαγωνισμών και άλλων εκδηλώσεων με αντικείμενο την εκμάθηση, διάδοση και ευγενή ανταγωνισμό υποψηφίων χορευτών, 7) Η διατήρηση, ενίσχυση και διάδοση παγκοσμίως του χαρακτηρισμού, που προσδίδεται στην Καλαμάτα ως «Πόλη του Χορού», 8) Η αναγνώριση του παγκόσμιου χαρακτήρα του χορού σαν τέχνη, σαν παιδευτικό μέσο και σαν αντικείμενο έρευνας, 9) Η διοργάνωση εκδρομών καθώς και ταξιδιών εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας, 10) Η δημιουργία πολιτιστικών κέντρων, λαογραφικών μουσείων, ξενώνων για την εξυπηρέτηση πολιτιστικών γεγονότων, 11) Η καλλιέργεια των σχέσεων μεταξύ των μελών του σωματείου αλλά και με άλλους πνευματικούς, χορευτικούς και εκπολιτιστικούς συλλόγους, 12) Η προαγωγή του εθελοντισμού και του φιλανθρωπικού πνεύματος, 13) Η επεξεργασία προτάσεων και προώθηση έργων για την σωστή τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της Ελλάδας, σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς.

Από την ημέρα ίδρυσης μας έως σήμερα έχουμε υλοποιήσει πολλές πολιτιστικές πρωτοβουλίες (χορευτικές, αθλητικές, φιλανθρωπικές, εθελοντικές κ.ά.) εντός και εκτός Ελλάδας με ιδιαίτερη επιτυχία, και συνεισφέρουμε στην προαγωγή, προώθηση και αναβάθμιση του Χορού, ως μορφή τέχνης, πολιτισμού και έκφρασης. Φιλοδοξία μας μέσα από τις συνεργασίες μας, είναι η προσφορά όμορφων θεαμάτων στο φιλότεχνο κοινό, η προβολή και εξέλιξη των καλλιτεχνών, τόσο με τη βοήθεια του Δ.Σ. του Συλλόγου αλλά  και των χοροδιδασκάλων συνεργατών μας από Ελλάδα και εξωτερικό, όσο και με τη συμμετοχή των μελών μας σε κάθε πρόσκληση-πρόκληση.

Ο Σύλλογος διοργανώνει δικές του εκδηλώσεις χορού, παραστάσεις χορού, φεστιβάλ χορού, διαγωνισμούς χορού, χορευτικές εκδρομές, χορευτικά διήμερα στην Καλαμάτα και στην Πελοπόννησο γενικά, σεμινάρια χορού με καλεσμένους καταξιωμένους καλλιτέχνες χορού κ. α. Οι διαφορετικές διοργανώσεις κάθε φορά,  έχουν στόχο εκτός από την κοινωνική-πολιτισμική διάδοση του χορού, να εξασφαλίσουν επιπλέον τη συνεχή ανάπτυξη του χορού στην Ελλάδα, να βελτιώσουν την ποιότητα των Ελλήνων Χορευτών, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για αυτούς να μπορούν ακόμη και να διαγωνιστούν σε επίσημα πρωταθλήματα και κύπελλα, καθώς και σε καταξιωμένους αγώνες χορού στο εξωτερικό, έχοντας βλέψεις για Διεθνείς πλέον διακρίσεις..Ο Σύλλογος, εκτός από τις δικές του διοργανώσεις, ΕΠΙΜΕΛΕΊΤΑΙ και συντονίζει μουσικά -χορευτικά και διάφορες καλλιτεχνικές- πολιτιστικές – κοινωνικές εκδηλώσεις άλλων φορέων τοπικών ή περιφερειακών με πολύ μεγάλη επιτυχία. 

Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Νίνα Δράκου είναι η  Δημιουργός και Διοργανώτρια του Kalamata Dance Cup, του ετήσιου Ανοιχτού Διεθνούς Διαγωνισμού Χορού, που λαμβάνει χώρα στην Καλαμάτα Μεσσηνίας κάθε χρόνο το Νοέμβριο με μεγάλη επιτυχία. Το 3rd Kalamata Dance Cup 2o20 θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Νοεμβρίου 2020 στο Δημοτικό Γήπεδο ‘ΤΕΝΤΑ’ Καλαμάτας και αναμένεται να προσελκύσει πολλούς συμμετέχοντες και φιλότεχνους επισκέπτες.

 

Πάροδος Θεμιστοκλέους (έναντι εφορίας)

Τηλ: 6932426008

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 17:00-23:00

Επικοινωνήστε μαζί μας: dancechallengekalamata@gmail.com