ΠΡΟΦΙΛ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑΣ

Πρόεδρος του Συλλόγου Διοργάνωσης Εκδηλώσεων «Dance Challenge» και ιδρύτρια της Κοινωφελούς Συνεταιριστικής Επιχείρησης ‘PolisArt’ είναι η κα Νίνα Δράκου τέως αθλήτρια χορού, Κριτής Χορού του W.D.C. (World Dance Council), μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, Conseil International de Danse – UNESCO (C.I.D.) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Καλλιτεχνικού Χορού, World Artistic Dance Federation (W.A.D.F.) και συνεργάζεται με όλες τις Σχολές Χορού – Συλλόγους και ομοσπονδίες από Ελλάδα και εξωτερικό.  Συνεισφέρει ενεργά στην έρευνα, εξέλιξη και αναβάθμιση του χορού στη χώρα μας.

Η Νίνα Δράκου  γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές. Παντρεύτηκε στην Καλαμάτα όπου διαμένει τα τελευταία 12 χρόνια και έχει ένα γιο.

Η ενασχόλησή της με το Χορό ξεκίνησε πριν από 20 περίπου χρόνια. Γνωρίζει όλα τα είδη χορού, ελληνικούς, λάτιν, ευρωπαϊκούς κλπ. Επικεντρώθηκε στην κατηγορία International Latin με πρώτους προπονητές την Galena Velikova, τον Ilian Metodiev, τον Zhivo Yankov καταξιωμένοι πλέον Κριτές Χορού Διεθνούς φήμης. Mετά από διακρίσεις στην κατηγορία Amateur Latin και πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κατηγορία Open Latin Adult Pro-Am, πλέον είναι διοργανώτρια τοπικών και διεθνών πολιτιστικών μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων και Κριτής WDC Χορών Latin – Ballroom σε διάφορους αγώνες Αθλητικού Χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τον Οκτώβριο του 2017 ξεκίνησε τις διάφορες χορευτικές διοργανώσεις στη πόλη της Καλαμάτας όπου συνεχίζει μέχρι σήμερα με επιτυχία. Η αγάπη της για το χορό γέννησε την ιδέα της ίδρυσης του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Dance Challenge’ με δράσεις που έχουν στόχο την εξέλιξη και αναβάθμιση του χορευτικού επιπέδου των χορευτών της πόλης, την ανάδειξη χορευτικών ειδών, όπως και την ειδική προετοιμασία των διαγωνιζόμενων χορευτών της Καλαμάτας (γρκουπ, σόλο, ζευγάρια) σε διάφορους αγώνες αθλητικού Χορού που διεξάγονται στην Αθήνα και το εξωτερικό. Πάντα με την συνεργασία  Σχολών Χορού, Χορευτικών Συλλόγων, αλλά και ανεξάρτητων χορευτών και μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκτός από τις δικές της χορευτικές διοργανώσεις (Festivals, competitions, events, camps, workshops, seminars, parties, shows… έχει επίσης επιμεληθεί χορευτικά διάφορες εκδηλώσεις άλλων φορέων τοπικών και περιφερειακών με πολύ μεγάλη επιτυχία (Συνεργασίες με: Costa Navarino, Ευρωπαϊκή Ένωση, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμος Καλαμάτας, Γενικά Αρχεία Κράτους, Καρναβαλική Επιτροπή Καλαμάτας κ. α), όπου συνεχίζει μέχρι σήμερα.